Bidden in de nacht

19,95

Excl. BTW: €18,30

Excl. BTW:
€18,30
Beschikbaarheid:
1
Model:
Paperback
Merk / Auteur:
Warren, Tish

Omschrijving

Hoe kunnen we God in het donker vertrouwen? Tish Warren, de schrijfster van Liturgie van het alledaagse (3e druk oktober 2020), behandelt in haar nieuwe boek thema's als menselijke kwetsbaarheid, lijden en Gods schijnbare afwezigheid. Ze doet dat aan de hand van de nachtelijke liturgische gebeden van de kerk, de completen.

In een tijd van twijfel en verlies gaven de gebeden van de kerk haar grond onder de voeten. 'Ieder gebed dat ik ooit gebeden heb is deels een belijdenis geweest: 'Ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp.' Dat was mijn gebed, terwijl ik de versleten woorden van de completen bad. En de kerk antwoordde te midden van mijn zwakheid, met haar oude stem: 'Hier zijn een paar woorden. Bid ze. Ze zijn sterk genoeg om je te dragen. Ze zullen je helpen in je ongeloof.''

Waar vinden we troost als we 's nachts piekerend wakker liggen? Dit boek biedt een gelovige en openhartige benadering van de moeilijkheden in ons gewone leven, in een wereld vol onzekerheid.

'Ik ken maar weinig hedendaagse schrijvers die zo pastoraal, profetisch en poëtisch schrijven als Tish Warren. Ik ken maar weinig schrijvers die met zoveel hoop, gratie en schoonheid over de diepe, duistere dingen van het leven schrijven.' (Karen Swallow Prior)

Janneke Burger-Niemeijer over Warrens eerste boek: 'Dit heb ik nodig: schrijvers die eerlijk zijn over zichzelf, het leven en God. En-toch-boeken.'

Tish Harrison Warren is priester in de Anglicaanse kerk in Noord-Amerika. Ze is verbonden aan de Church of the Ascension in Pittsburgh, Pennsylvania. Ze schreef eerder Liturgie van het alledaagse (3e druk). Haar artikelen en essays verschijnen in de New York Times, Christianity Today, Comment Magazine en elders. Ze woont met haar man en drie kinderen in Pittsburgh, Pennsylvania.
Default
Attribute Warren. Tish
Tags: